Actueel (2)


Artikel: Homeopathie: met wie heeft Schippers gepraat?

Al vanaf 1 juli mag van minister Schippers niet meer op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen staan waarvoor ze gebruikt worden, omdat de werking niet wetenschappelijk bewezen is.
Hierbij gaat Schippers volledig voorbij aan de discussie die er gaande is over het wetenschappelijk gehalte van de bewijsbaarheid van de werking van geneesmiddelen, óók die van medicijnen op recept. Ik hoef er alleen maar op te wijzen dat wanneer een huisarts twee medicijnen tegelijk voorschrijft, dat al niet meer wetenschappelijk bewezen is. Medicijnen worden alleen maar per afzonderlijk medicijn wetenschappelijk onderzocht, nooit met z’n tweeën, drieën of … zessen. Ga eens kijken in een verpleeghuis en wat ouderen – absoluut onbewezen – te slikken krijgen.
Betutteling dus van de minister, tegen al haar liberale principes in. Wat heeft de minister tot deze maatregel doen besluiten? Van de EU hoefde het niet. Artsen kan het ook niet zoveel schelen, volgens mij. En de patiënt betaalt het zelf. Dus, minister, wat is uw motief?
Uw maatregel dient geen enkel doel. De patiënt zal alleen maar sneller zijn toevlucht nemen tot een bezoek aan de collectief betaalde huisarts. Daarmee stijgen de zorgkosten alleen maar.
Nogmaals, minister, wat is uw motief …?

Gert Schuitemaker


<<<   (1)     (2)