Voorstellen van Jantsje Dekker

Er zou geen behoefte aan alternatieve geneeskunde zijn,als de reguliere geneeskunde voldeed  (freek de jonge).


De integrale geneeskunde is voor mij een middel om andere mensen die met een gerichte klacht bij mij komen, te begeleiden ten einde hun zelfgenezend vermogen te activeren zodat ze het leven weer mogen gaan "vieren".
Voor ik dit levensdoel onderkende heb ik eerst een aantal andere dingen gedaan, die alle hebben bijgedragen om van mij een goed homeopaat te maken.

- Mijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar ik afstudeerde als schoolmusicus en zo in het Voortgezet Onderwijs terechtkwam.

- Daarna heb ik een Yogadocenten opleiding genoten, zowel voor kinderen als voor volwassenen, en voor aanstaande moeders, zodat ze de bevalling positief tegemoet konden zien.

- Toen kon ik ook in het Voortgezet Onderwijs de ontspanningsoefeningen toepassen en kon ik met name faalangstige kinderen helpen zich zekerder te voelen.

- Doordat ik vele cursussen "dansexpressie" heb gevolgd, kon ik dat ook in het muziekonderwijs toepassen. Het werden dus vrolijke lessen. Nu heb ik al 10 jaar een goedlopende Yogapraktijk.

- Wat later ben ik Frans gaan studeren. Nog later ben ik met Reiki in aanraking gekomen, en geef- los van de homeopathie- Reiki behandelingen.

- Dit ging al meer in de richting van: fysieke en geestelijke klachten verlichten maar soms ook aanvaarden dat een ziekte niet ALTIJD is te genezen. En dat is van groot belang geweest, toen ik zelf een nare ziekte moest "beleven". Als door een wonder ben ik genezen .

Vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding "OOGDIAGNOSTIEK".EN WERD IK OOK ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT. En.... ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Over mijn logo:

Van de kennis omtrent de spiraalvormige energiestroom is bij ons thans alleen nog een enkel spoor over. Tot de klassieke oudheid schijnt ze echter ook in het westen levend te zijn geweest, gezien bijvoorbeeld het Esculaapteken, het symbool van de Griekse geneeskundigen. Hier kronkelt zich een slang (energie) in drieënhalve kronkeling om een staf (wervelkolom) omhoog. In die tijd was de slang heilig, en in de tempel van Esculaap werden slangen gehouden en als godheden vereerd. De Esculaapstaf is ook tegenwoordig nog het teken voor de westerse artsen; het weten omtrent de energiestroom is echter verloren gegaan en dat ontdekken we nu juist opnieuw.

De esculaapstaf is een vb. van de medische opdracht om de slang op te richten:het nederige stoffelijke van zijn materiële aspect te bevrijden en het op die wijze te verheffen,wat in feite in de homeopathie ook gebeurt:door schudden wordt het geneesmiddel van zijn materiële aspect bevrijd.

Mijn logo is de Hermesstaf, die met zijn twee slangen, de zwarte en de witte, nog eens extra de polariteit symboliseert. In het midden, waar beide slangen elkaar ontmoeten, wordt deze één punt; het goddelijke midden.

Ik wens u veel plezier met het bezoeken van mijn website.
Jantsje Dekker ,Integraal therapeut.